Прекин на водоснабдување

Во моментот се работи на

Преглед на завршени дефекти

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 23.10.2020г. поради уличен дефект на водоводна мрежа Ф 5/4 (Цола) на ул.Дижонска бр.30 н.Чаир, прекинато водоснабдување  ќе  имат дел од  корисниците  од ул.Дижонска  од 11:15 часот  до завршување .  

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 23.10.2020г. поради уличен дефект на водоводна мрежа Ф 100mm  на ул.1 br.45a Сопиште, прекинато водоснабдување  ќе  имат дел од  корисниците  од Сопиште  од 12:30 часот  до завршување 

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 23.10.2020г. поради уличен дефект на водоводна мрежа на Бул.3Македонска Бригада крак3 бр.27  н.Аеродром, прекинато водоснабдување  ќе  имат корисниците  од Бул.3 Македоснска Бригада крак 3  од 14:45 часот  до завршување . 

 

                                       

На ден 22.10.2020 поради уличен дефект ф 100 мм на ул.Народен Фронт помеѓу бр.3 и бр.5, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Народен Фронт  од бр.3 до бр.19 и дел од Васил Ѓоргов од 11:30 часот до санирање на дефектот.

На ден 22.10.2020 поради уличен дефект ф 5/4“ на ул.3 бб во Визбегово, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.3 од 11:30 часот.

Ве известуваме дека на ден 21.10.2020 поради уличен дефект од Ф-80мм на ул.Алија Авдовиќ 12/28 во населба Маџари, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Алија Авдовиќ и Попово Мало,  водоснабдувањето ќе биде прекинато од 15:45 часот до санирање на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 21.10.2020, поради  уличен дефект Ф 100  на ул.Васко Карангелевски бб до Мајчин Дом, прекинато водоснабдување ке има зграда 23, 25 и 27. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  13:20 часот  до завршување со активностите.  

Ве известуваме дека на ден 22.10.2020 (Четврток), поради дефект на шибер ф 80 мм на ул.Св.Кирил и Методиј бр.48 во населба Центар, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Св.Кирил и Методиј блок 4, блок 5 и трите кули со бр.19, 21 и 23 од 09:00 часот до санирање на дефектот.

 

Ве известуваме дека на ден 21.10.2020 поради реконструкција на водоводна мрежа од Ф-1цол на ул. Ѓорѓи Димитров 16 во населба Кисела Вода,прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Ѓорѓи Димитров и Вера Јоциќ,  водоснабдувањето ќе биде прекинато од 11:30 часот до санирање на дефектот.

 

 

Ве известуваме дека на ден 21.10.2020, поради водоводен приклучок Ф 80 на ул.Томе Арсовски, прекинато водоснабдување ќе имаат ул.Томе Арсовски, Гогољ и 474. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:30 часот  до санирање на дефект.

На ден 22.10.2020 (Четврток), поради дефект на шибер ф 80 мм на ул.Св.Кирил и Методиј бр.48 во населба Центар, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Св.Кирил и Методиј блок 4, блок 5 и трите кули со бр.19, 21 и 23 од 09:00 часот до санирање на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 20.10.2020 поради уличен дефект од Ф-80мм на ул. 9/8 во Долно Лисиче, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Долно Лисиче,  водоснабдувањето ќе биде прекинато од 11:30 часот до санирање на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 20.10.2020 поради приклучна цевка од Ф-1цол на ул.Благоја Стефковски бб до бензинска станица Дени во населба Маџари, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Благоја Стефковски,Хиподром, Маџари и Трубарево,  водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:00 часот до санирање на дефектот.

 

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

ЈП Водовод и канализација – Скопје ја известува јавноста дека како разултат на голем дефект на бул. Кочо Рацин, спроти Олимписки базен, голем дел од корисниците од град Скопје ќе имаат прекинато водоснадување или намален притисок.

 

Имено станува збор за дефект на ф500мм за чие санирање има потреба да се затвори цефка од ф1400мм, а со тоа голем дел од град Скопје ќе има прекин на водоснабдувањето, односно населбите: Центар, Аеродром, Кисела Вода, Лисиче, Ново Лисиче, Припор, Сопиште, Ракотинци, Добри Дол, Драчево, Пинтија, Моране и Студеничани.

 

Имајќи ја предвид природата на дефектот, кој е од големи размери, известуваме дека ЈП Водовод и канализација – Скопје во соработка со ЈП Комунална хигиена обезбеди цистерни со техничка вода кои ќе циркулираат во овие делови на градот. За локациите на цистерните, граѓаните треба да се обратат до Дежурно Информативниот Центар на телефонскиот број 02 3073 010.

 

Замолуваме за трпение и повикуваме на разбирање од страна на граѓаните во овие делови на град Скопје. Воедно уверуваме дека тимовите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, непрекинато ќе работат со цел брзо отстранување на дефектот и нормализирање на водоснадувањето.

 

Со почит,

ЈП Водовод и канализација - Скопје

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 19.10.2020г.поради  дефект на  ППХ Ф80м.м..на ул.Рокомија 67 . Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улица Рокомија. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  10:40 часот  до завршување на дефектот.  

Почитувани

 

Поради чистење на резервоарот во населба Радишани за висока зона прекина на водоснабдување ќе има дел од село Радишани кое се напојува со питка вода преку резервоарот за висока зона на ден 20.10.2020 година (вторник) во периодот од 09 00 часот до 14 и 30 часот.

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 19.10.2020год. поради дефект на приклучна цевка Ф-1“ на ул.Јанко Мишиќ 65,општина Кисела Вода, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на ул:Јанко Мишиќ и Малешевска , водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:30 часот до санирање на дефектот.

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 19.10.2020г.поради  уличен дефект  Ф6/4“м.м..на ул.Индира Ганди крак 31 бр.97 . Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улица Индира Ганди и улица 3 во н. Визбегово со сите карци. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  11:00 часот  до завршување на дефектот.  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 19.10.2020г.поради  дефект на  затварач Ф100м.м.на ул.Милан Мијалкович б.б.  Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од висока зона Пржино од улицата Кочанска до Маријовска. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  10:30 часот  до завршување на дефектот.  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 19.10.2020год. поради дефект на приклучна цевка Ф-1“ на ул.44 бр.5 Кисела Јабука,општина Ѓорче Петров, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Кисела Јабука , водоснабдувањето ќе биде прекинато од 11:30 часот до санирање на дефектот.

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 20.10.2020г.поради  дефект на  затварач Ф300мм. И Ф80мм.на ул.Ферид Бајрам пред Трудова Медицина . Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улица Ферид Бајрам ,Трудова Медицина ,Поликлиника Чаир,Христијан Тодоровски Карпош,Населба Бутел 2, и со намален приклучок ке бидат корисниците од населбата Чаир и Скопје Север. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  08:30 часот  до завршување на дефектот.  

 

Ве известуваме дека на ден 18.10.2020 поради предизвикан дефект Ф-80мм од странка/фирма  на ул.Груица Војвода 1/2 во населба Бутел, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од зг.5 и 6 и 30 куќи околу зградите, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 00:25 часот до санирање на дефектот.

Дефектот ке се санира од 08:30часот.

 

 

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 18.10.2020 поради уличен дефект од Ф-150мм на Бул. Александар Македонски бб во населба Автокоманда, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Бул.Александар Македонски, дел од 16та-Мак.Бригада,ниската зона од ул.Јани Лукровски зг.4,6,8, дел од ул.Благоја Стефковски, СУЦ Коце Металец и намален притисок на дел од населба Маџари, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до санирање на дефектот.

На терен ке има и цистерна со питка вода.

 

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 17.10.2020г.поради дефект на водоводна шахта Ф2“на улица 11-ти Октомври 42/27. Со прекинато водоснабдување ќе бидат дел од корисниците на улица 11-ти Октомври на потег од Рампа Кисела вода до раскрсницата со Бул. Кочо Рацин. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  17:45 часот  до завршување на дефектот.  

 

Ве известуваме дека на ден 17.10.2020 поради уличен дефект од Ф-150мм на Бул. Александар Македонски бб во населба Автокоманда, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Бул.Александар Македонски, дел од 16та-Мак.Бригада,ниската зона од ул.Јани Лукровски зг.4,6,8, дел од ул.Благоја Стефковски, СУЦ Коце Металец и намален притисок на дел од населба Маџари, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до санирање на дефектот.

 

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 17.10.2020г.поради реконструкција на  водоводна мрежа Ф 150 “на Бул. Александар Македонски бб со намален притисок  ќе бидат корисниците од населба Автокоманда, Маџари и Сингелиќ Водоснабдувањето ќе биде намалено од  09:00 часот  до завршување на дефектот.  

На ден 16.10.2020 (Петок), поради реконструкција на водоводна мрежа ф 5/4“ на ул.Митрополит Теодосиј Гологанов крак 2, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Митрополит Теодосиј Гологанов делот каде што се куќите (потегот од семафорите до ТЦ.Олимпико) од 09:00 часот до завршување.

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 16.10.2020г.поради уличен дефект на  водоводен мрежа Ф 100м.м.на улица 2 б.б. н.Студеничани. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците одн.Студеничани. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:25 часот  до завршување на дефектот.  

 

 

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 16.10.2020г. поради уличен дефект наприклучна водоводна мрежа Ф 1 “ Цосл на бул. 2 Македонска Бригада  Бригада  ( до Емо Охрид)  н.Чаир, прекинато водоснабдување  ќе  имат дел од корисниците  од бул.Македонска Косовска Бригада и касарна Илинден  од 12:50 часот  до завршување .  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 16.10.2020г.поради  дефект на  ППХ Ф 800м.м.на улица 10 б.б. н.Кисела Јабука. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците одул.10 и 46 н. Кисела Јабука. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  13:10 часот  до завршување на дефектот.  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 16.10.2020г.поради уличен дефект на  водоводен мрежа Ф 150м.м.на Бул. Александар Македонски до бензинската пумпа  Мак Петрол. Со намален притисок на водоснабдување ќе бидат корисниците од нАвтокоманда и н. Маџари. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  13:45 часот  до завршување на дефектот.  

 

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 16.10.2020г.поради уличен дефект на  водоводен мрежа Ф 150м.м.на Бул. Александар Македонски б.б. Со намален притисок на водоснабдување ќе бидат корисниците од н.Автокоманда и н. Маџари. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  16:45 часот  до завршување на дефектот.  

На ден 16.10.2020 (Петок), поради чистење и дезинфекција на резервоарот во населеното место Кучевачка Бара, прекин на водоснабдување ќе имаат корисниците од Кучевачка Бара во периодот од 09:00 до 14:00 часот.

 

На ден 15.10.2020 поради уличен дефект ф 50 мм во Горна Матка, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Горна Матка од 08:50 часот до санирање на дефектот

На ден 15.10.2020 поради дефект на огрлица ф 150мм на ул.Карл Либкнехт бр.21 во Маџари, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Карл Либкнехт, Карл Хрон, Темко Попов и Анри Барбис од 10:30 часот до санирање на дефектот.

 

На ден 15.10.2020 поради уличен дефект ф 200мм на Иван Хаџиниколов бр.63, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Иван Хаџиниколов, Бранко Заревски и Жарко Зрењанин од 14:40 часот до санирање на дефектот.

На ден 15.10.2020 (Четврток),  поради промена на шибери ф 100 мм во Пумпена станица Припор, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од втора зона Припор (ул.Христо Татарчев крак 14, 16, 18 и 22) од 09:00 часот до завршување.

На ден 15.10.2020 (Четврток) поради дефект на приклучна цевка ф 3/4“, на ул.Охридска бр.10 во Маџармаало, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Маџармаало од 09:00 часот до санирање на дефектот.

 

 

На ден 14.10.2020 поради уличен дефект ф 80 мм на ул. Васил Ѓоргов раскрсница со Народен Фронт, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Народен Фронт (потегот од ТЦ.Беверли Хилс до Цветен Пазар) и дел од Васил Ѓоргов од 15:55 часот до санирање на дефектот.

 

Ве известуваме дека на ден 13.10.2020 поради дефект на приклучок од Ф-300мм на ул.Топанскаа бб до Авто Школа АР ДИ во населба Чаир, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Авто Школа АР ДИ и две куќи од истата улица, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 15:00 часот до санирање на дефектот.

Дефектот ке се работи на 14.10.2020 во 08:30часот.

 

Ве известуваме дека на ден 14.10.2020 поради уличен дефект од Ф-150 на Бул.М.Т.Гологанов 30 во населба Центар, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на потегот од Бул.Св.Климент Охридски до Аминта Трети, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 08:30 часот до санирање на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 14.10.2020 поради изведување на приклучок од Ф-80мм на ул.Антон Панов 3 во населба Водно, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од истата улица, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:30 до 13:00часот.

 

Ве известуваме дека на ден 14.10.2020 поради реконструкција на водоводна мрежа од Ф-100мм на ул.Јуриј Гагарин крак 4 во населба Козле, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од крак 4, а делумно од крак 6, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00часот до 13:00часот.

 

 

 

Ве известуваме дека на ден 14.10.2020 поради реконструкција на водоводна мрежа од Ф-100мм на ул.Јуриј Гагарин крак 4 во населба Козле, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од крак 4, а делумно од крак 6, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00часот до 13:00часот.

 

 

 

Ве известуваме дека на ден 12.10.2020 поради скината цевка од фирма/странка Ф-200 на ул.Борис Трајковски бб - до објектот во градба на Трим Лум карши Расадникот  во населба Кисела Вода, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од населба 11ти-Октомври, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 15:50 часот до санирање на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 12.10.2020 поради дефект на приклучна цевка од Ф-1цол на ул.Пеју Јаворов 4 во населба Кисела Вода, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица, Панду Кљашев,Караџица и дел од ул.Кара Трифун, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 13:35 часот до санирање на дефектот.

 

Ве известуваме дека на ден 11.10.2020г, поради уличен дефект ф- 100мм на ул.23-ти Октомври бр.1а,прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица згр.бр.1 и 1а од 12:30ч до завршување.

Ве известуваме дека на ден 11.10.2020г, поради уличен дефект ф- 1“ на ул.Душан Таскович 9,прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица од 09:45ч до завршување.

На ден 11.10.2020 поради уличен дефект ф 100мм на ул.Венијамин Мачуковски бр.17 во нас.Мичурин, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Венијамин Мачуковски од 21:30 часот до санирање на дефектот.

 

На ден 11.10.2020 поради уличен дефект ф 100 мм на ул. Венијамин Мачуковски бр.17 во нас.Мичурин, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Венијамин Мачуковски ниска зона од 04:30 часот до санирање на дефектот.

 

Ве известуваме дека на ден 10.10.2020год. поради уличен дефект од Ф-125мм на ул.Варшавска бб кај СУЦ.Ѓорѓи Димитров до кружниот тек,општина Карпош, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на ул:Ташкенска,Хаванска,Мексичка и дел од улиците Варшавска и Хелсинки , водоснабдувањето ќе биде прекинато од 15:00 часот до санирање на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020, поради уличен дефект ф-80 мм на ул. Григор Прличев 4, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица, односно Државната архива на С.Р.Македонија, институтот за македонски јазик, катната гаража и дел од објектите на судот. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  10:20 часот до завршување со активностите.  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020г.поради дефект во шахта од ф 1 “  на ул.Петар Ацев бб со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул. Петар Ацев.Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  10:40 часот  до завршување на дефектот.  

 

 

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020г.поради уличен дефект на  водоводната мрежа Ф80м.м..на ул.Јури Гагарин 70б . Со прекинато водоснабдување ќе бидат дел од корисниците на улица Јури Гагарин и Козле, Мокра Кораб и Струшка. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  11:55 часот  до завршување на дефектот.  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020г.поради дефект во шахта на улица Перо Наков б.б.Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од следните улици:Перо Наков;Вера Радосавлевиќ;Зендел Џемаил и Димче Милошевски Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  14:05 часот  до завршување на дефектот.  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020, поради уличен дефект ф-80 мм на ул. Иван Хаџиниколов 21/41, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците Иван Хаџиниколов и Сердарот. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:15 часот до завршување со активностите.  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020г.поради уличен дефект на  водоводен мрежа Ф ½“.на ул.Македонска Косовска Бригада 17/5. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улицата Македонска Косовска Бригада крак 17:19:29 и ул.3 во н. Визбегово. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:050 часот  до завршување на дефектот.  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020г.поради уличен дефект на  водоводна мрежа Ф 5/4“.на ул.Христо Татарчев 11/17. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улицата Христо Татарчев крак 1;3;5;7;9 и 11. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:50 часот  до завршување на дефектот.  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020, поради уличен дефект ф-80 мм на ул.7 /бб Батинци , прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од истата улица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:30 часот до завршување со активностите.  

 

                                       

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020 (петок) поради технички зафат во пумпна станица БУТЕЛ,  прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од населбата Бутел и бул. Босна и Херцеговина ((ЕВН, Фурна ДИМЕ, Сервис Порше) . Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:00 часот до 12 часот.

 

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 08.10..2020г.поради уличен дефект на  водоводен мрежа Ф 80м.м.на ул.1 б.б. н. Орман. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисницитеод н. Орман. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  14:00 часот  до завршување на дефектот.  

 

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 09.10.2020г.поради поврзување на нов водоводен приклуч Ф 200м.м. со постоечката водоводна мрежа ф 200м.м.на улица Милан Мијалкович б.б. н. Пржино. Со прекинато водоснабдување ќе бидат следните корисници од улиците на висока зона во н. Пржино : Милан Мијалкович,Кочанска,Полог,Зеленгора,Пејо јаворов ,Караџица,Пандо Кљашев, Кара Трифун,Малина Попиванова,дел од Пежино, Мегленска.Виктор Иванович Глигориевич и Мариовска со сите Кракови.  Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  10:00 часот  до завршување на дефектот.  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 08.10.2020г.поради уличен дефект на  водоводен мрежа Ф 80м.м.на ул.Мариовска крак1 бр.16 н.Пржино. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул.Мариовска крак1. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  17:50 часот  до завршување на дефектот.  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 08.10.2020г.поради поврзување на нова водоводна мрежа од ф 2 “  на ул.Христо Татарчев крак 14 бр.85 со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул. Христо Татарчев крак 14 од бр.81 до бр. 121.Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:00 часот  до завршување на дефектот.  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 08.10.2020г.поради дефект на затварач(шибер)Ф100м.м. на ул. Методија Митевски 6/5/6 со прекинато водоснабдување ќе бидат дел од корисниците на улица Лазар Трпковски од кружниот тек до Рамстор  и Методија Митевски зграда бр.6. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:20 часот  до завршување на дефектот.  

 

Ве известуваме дека на ден 08.10.2020 поради дефект на огрлица ф-80мм на ул. Антоние Грубишиќ 8,  прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел  од Антоние Грубишиќ и дел од Пиринска. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со активностите.

Ве известуваме дека на ден 07.10.2020  поради дефект на затворач ф-100мм на Благој Мучето 43 Б, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул.Благој Мучето и Архитект Сотир Томовски . Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:00 до завршување со активностите.  

На ден 07.10.2020 поради уличен дефект ф 80 мм на ул.Неготинска бр.8, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.  Неготинска ,Тодор Чопов, Сава Михајлов и Томас Минцер од 12:00 часот до санирање на дефектот.

 

На ден 07.10.2020 поради уличен дефект ф 150 мм на ул.Индира Ганди раскрсница со Бутелски Венец, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Индира Ганди, Пелагонија, Брсјачка Буна и дел од Смилевска од 15:30 часот до санирање на дефектот.

 

На ден 07.10.2020 (Среда), поради уличен дефект ф 80 мм на Бул.Кочо Рацин бр.78, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Бул.Кочо Рацин (потегот од ул.11-ти Октомври до ул.Св.Кирил и Методиј) од 09:00 часот до санирање на дефектот.

 

На ден 07.10.2020 поради реконструкција на водоводен приклучок ф-100 мм на ул. Партеније Зоографски 14,  прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од истата улица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со активностите.

На ден 07.10.2020 поради реконструкција на водоводен приклучок ф-100 мм на ул. Партеније Зографски 14, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од истата улица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со активностите.

Ве известуваме дека на ден 06.10.2020 поради дефект на шибер од Ф-80мм на ул.Филип Втори Македонски бб испред Национал во населба Центар, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од Национал и зградата на ССМ, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до санирање на дефектот.

 

Поради чистење дезинфекција и испирање на резервоарот во село Рашче на ден 06.10.2020 година во периодот од 09:00 до 14:00 часот без вода за пиење ќе бидат населените места Рашче Бојане и Копаница.

Ве известуваме дека на ден 05.10.2020 поради уличен дефект од Ф-2цол на ул.Цветан Димов 98 во населба Чаир, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Цветан Димов, Коста Абрашевиќ, Панче Неделковски и Џон Кенеди, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:00 часот до санирање на дефектот.

 

 

Ве известуваме дека на ден 04.10.2020 поради уличен дефект од Ф-350мм на ул.Благоја Стефковски 27 во населба Маџари, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од наслебите Маџари, Триангла, Хиподром, с.Трубарево и Кванташки Пазар, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 10:00 часот до санирање на дефектот.

 

Ве известуваме дека на ден 04.10.2020г. поради уличен дефект  ф275мм на ул.11-ти Октомври бб ( на автобуската пред Зелено Пазарче ), прекинато водоснабдување од 01:00 часот ќе имаат корисниците на ул.11ти Октомври на  потегот од Бул.Кочо Рацин до Даме Груев ( Собрание ) и Градски Клинички Центар „Св.Наум Охридски“ и уште ул.Стив Наумов и Тетовска  до завршување на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 05.10.2020г, поради поврзубање на нова линија Ф-150мм на ул.Варшавска бб,прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од сл.улици:Варшавска,Ташкентска,Мексичка,Хаванска,Хелсинки и згр.105 на Бул.Партизански Одреди од 09:00ч до завршување.

Ве известуваме дека на ден 03.10.2020г, поради уличен дефект ф- 100мм на ул.1 бр.144 ,прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од истата улица од 09:00ч до завршување.

Ве известуваме дека на ден 02.10.2020г, поради изведување на водоводен приклучок ф- 80мм на ул.Крчин 6 ,прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од сл.улици:Крчин,Копачка,Стрезово,Милан Марковиќ и Пијанец од 09:20ч до завршување.

Ве известуваме дека на ден 02.10.2020г, поради дефект на приклучна цев ф- 1“на ул.Алпи бр.1 ,прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица од 09:00ч до завршување.

 

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 02.10.2020г. поради поврзвување на нова водоводна мрежа на ул.Вера Јоцич раскрсница со ул.Тодор Паница   н.Кисела Вода , прекинато водоснабдување  ќе  имаат  од  корисниците од ул.Вера Јоцич и дел од ул.Ѓорѓи Димитров од  09:00 часот  до завршување .  

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 01.10.2020г. поради уличен дефект на водоводна мрежа Ф 80мм на ул.Никола Петров бр. 5   н.Чаир, прекинато водоснабдување  ќе  имат  корисниците  од ул.Никола Петров  од 14:30 часот  до завршување .  

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 01.10.2020г. поради уличен водоводен дефект од Ф 80мм на ул.Невена Ѓорѓиева Дуња бр.15   н.Кисела Вода, прекинато водоснабдување  ќе  имат  корисниците  од ул.Невен Ѓорѓиева Дуња и ул.Драга Стојанова од  09:00 часот  до завршување .  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 01.10.2020г.поради водоводен приклучок Ф 80мм. на улица Гогол 9. Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од следните улуци: Гогол, Томе Арсовски,Фредерик Шопен и 447. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  14:20 часот  до завршување на дефектот.  

Поради санирање на уличен дефект на ф-100мм,на 01.10.2020г. прекин на водоснабдување ќе имаат корисниците од следните улици Карл Хрон, Карл Либкнехт, Анри барбис, Модест Мусоргски и дел од Благоја Стефковски од 09:50 часот до санирање на дефектот

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 01.10.2020г. поради приклучок на водоводна мрежа од ф 200мм на ул.Христо Татарчев раскрсница со ул.Тодор Паница   н. Кисела Вода, прекинато водоснабдување  ќе  имат  дел од корисниците  од ул.Христо Татарчев од  09:00 часот  до завршување .  

 

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 01.10.2020г. поради промен на затварач од ф 80мм на ул.Багдатска  бр. 5   н. Тафталиџе, прекинато водоснабдување  ќе  имат  корисниците  од ул.Багдатска ,ул.Алжирска,ул.Каирска,ул.Рампо Левката и бул.Партизански Одреди зграда бр.59 од  09:00 часот  до завршување .  

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 01.10.2020г. поради двоење во шахта ф  ¾ “ на ул.Киро Фетак бр. 1/22  н.Драчево, прекинато водоснабдување  ќе  имат  корисниците  од ул.Малешевска ,ул.Антон Димитров и ул.Киро Фетак од  09:00 часот  до завршување .  

Ве известуваме дека на ден 01.10.2020 поради промена на затворачи од Ф-150 на ул.Христо Татарчев 14 после Пумпена Станица во населба Кисела Вода, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.14,16,17,19,20,21,22  и прва зона Припор, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до санирање на дефектот.

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 30.09.2020г.поради уличен дефект  од ф 2 “на       ул. Илија Ристевски над пумпена станица со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул. Илија Ристевски,дел од ул Партизански пат и дел од Три круши.Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  15:00 часот  до завршување на дефектот.  

 

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 30.09.2020г.поради уличен дефект од ф 80 “           на ул.3 бр.41 Батинци со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул. 3 Батинци.Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  14:35 часот  до завршување на дефектот.  

Почитувани

 

Поради исклучување на стара мрежа на Бул.Киро Глигоров (до Универзитет ФОН ) и поради промена на затварач на Бул.Киро Глигоров ( до Бриколаж ) од Ф 200мм на  ден 01.10.2020 година ( Четврток ) од 09:00 часот до завршување, без вода ке бидат дел од кориснициве од бул.Киро Глигоров ( Офис Плус, Мерцедес, Бриколаж, Нептун ) дел од Керамидница и дел од ул.Перо Наков .

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 30.09.2020, уличен дефект од ф 100мм од  ул.Благоја Паровиќ бб до Стокомак , прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците  од ул. Благоја Паровиќ (20 куќи)   . Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  10:10 часот  до завршување со активностите.  

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 30.09.2020г. поради уличен дефект на водоводна мрежа од ф 100мм  на ул.Бутелска бб ( до расадникот)  н. Бутел, прекинато водоснабдување  ќе  имат  корисниците  од ул.2 Бутелска од  08:50 часот  до завршување .  

Почитувани,

 Ве известуваме дека на ден 30.09.2020г. поради уличен дефект на водоводна мрежа од ф 2”(Цола ) на ул.Македонска Косовска Бригада бб (до Бензиска Пумпа Маке Петрол)  н. Чаир, прекинато водоснабдување  ќе  имат  дел од корисниците  од ул.Македонска Косовска Бригада од  10:20 часот  до завршување .  

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 30.09.2020г.поради дефект на приклучна цевка од ¾ “на ул. Тодор Чангов бр.12 со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул.Тодор Чангов крак 3,5,7,9,11,2,4,6 и 8.Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:50 часот  до завршување на дефектот.  

   Ве известуваме дека на ден 29.09.2020г. поради изведување на водоводен приклучок ф200мм  на  ул.Пандил Шишков бр.1, прекинато водоснабдување од 09:40 часот ќе имаат корисниците на  ул.Пандил Шишков кулите од бр.4 до 12 до завршување на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 29.09.2020г. поради уличен дефект ф5/4“ на  ул.Христо Татарчев крак 15, прекинато водоснабдување од 09:45 часот ќе имаат корисниците на  сервисна зона ЈУГ и неколку куќи од истата улица до завршување на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 30.09.2020, поради дефект на затварач ф80мм на ул.Филип Втори Македонски ББ ( карши Жена Парк ),прекинато водоснабдување од 09:00часот ќе имаат корисниците  на ресторан Национал и ССМ  до завршување на дефектот.  

   Ве известуваме дека на ден 28.09.2020г. поради уличен дефект ф80мм  на  ул.Тодор Чангов крак 41 бр.20, прекинато водоснабдување од 09:45 часот ќе имаат корисниците на  ул.Тодор Чангов од крак 41 до крак 61  до завршување на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 29.09.2020г. поради дефект на приклучна цевка  на ул.Наум Наумовски Борче бр.78 ( Центар ), прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Наум Наумовски Борче  и потегот од Бул.Илинден до Орце Николов од 08:00 часот до санирање на дефектот.

Ве известуваме дека на ден 29.09.2020, поради уличен дефект Ф 80 на Варшавска бр.8, прекинато водоснабдување ќе имаат ул.Ташкенска, Мексичка, дел од Варшавска и Хелсинки. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:00 часот  до санирање на дефект.

Ве известуваме дека на ден 29.09.2020 до 02.10.2020 , поради чистење и дезифекција на резевоар во  с.Љубин, прекинато водоснабдување ќе имаат Љубин,Сарај,Глумово и Матка. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од  09:00 часот  до 13:00 часот.  

Ве известуваме дека на ден 26.09.2020 поради уличен дефект во Визбегово до фирмата Овалекс, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на 40 куќи, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 18:30 часот до санирање на дефектот.Дефектот ке се работи на 27.09.2020.

 

Ве известуваме дека на ден 25.09.2020г, поради уличен дефект ф- 80мм на ул.Џон Кенеди бб (до пензионерски дом) ,прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од истата улица од 09:30ч до завршување.

Ве известуваме дека на ден 25.09.2020г, поради дефектна на затварач ф- 80мм на ул.Пелагонија 45 ,прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од сл.улици:Брсјачка Буна,Пелагонија и дел од ул.Индира Ганди и Смилевска од 08:40ч до завршување.

Ве известуваме дека на ден 24.09.2020г, поради водоводен приклучок ф-125мм на ул.Анастас Митрев 4,без вода ќе останат дел од корисниците од истата ул.од 11:00ч до завршување.

Ве известуваме дека на ден 24.09.2020г, поради дефект на приклучна цев ф-300мм на Бл.Србија бб,без вода ќе останат дел од корисниците од истата ул.од 10:30ч до завршување.