Теренски работни активности за одржување на водоводната и канализациона мрежа на ден 06.11.2023 год.

Екипите на сектор Водовод во текот на денешниот ден спроведоа активности за расчистување и санација на улични дефекти на следните локации :Сопиште-уличен дефект, ул. Јадранска Магистрала-уличен дефект и Хиподром 2-уличен дефект.

Екипите на сектор Канализација спроведоа активности за расчистување на шахти, отпушување на атмосферски канализации и чистење на сливници и фекални шахти на следните локации:Реон Бутел 2-површиско чистење сливници,бул.Никола Карев-Карпош-површинско чистење сливници,ул.Народен Фронт-Центар-површинско чистење на фекална шахта,ул. М.А.Ченто-површинско чистење на сливници,бул.Србија-Кисела Вода-површинско чистење сливници и ул.Христо Татарчев-Кисела Вода-чистење на улична решетка.

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје посветено спроведуваат теренски работни активности за одржување на водоводната и канализационата мрежа во градот со цел зголемување на квалитетот на услугите за корисниците