Теренски работни активности за одржување на водоводната и канализациона мрежа на ден 03.11.2023 год.

Екипите на сектор Водовод во текот на денешниот ден спроведоа активности за расчистување и санација на улични дефекти на следните локации : ул.Скупи бб-уличен дефект, ул. Рилски Конгрес/Партенија Зографски-уличен дефект Ф-150,ул.Хо Ши Мин бр.25-приклучна цевка и ул. Васко  Каранѓелески-уличен дефект. 

Екипите на сектор Канализација спроведоа активности за расчистување на шахти, отпушување на атмосферски канализации и чистење на сливници и фекални шахти на следните локации:бул.Партизански Одреди-Карпош-површинско чистење сливници и рачно чистење шахти,бул.Србија-Аеродром-перење сливници со цистерна притисок,ул. Востаничка- Кисела Вода-површинско чистење на сливници,ул.Христо Татарчев-Кисела Вода-чистење на улична решетка и бул.Илиден-Карпош-влечење јама со цистерна вакум.

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје посветено спроведуваат теренски работни активности за одржување на водоводната и канализационата мрежа во градот со цел зголемување на квалитетот на услугите за корисниците.