Теренски работни активности за одржување на водоводната и канализациона мрежа на ден 02.11.2023 год.

Екипите на сектор Водовод во текот на денешниот ден спроведоа активности за расчистување и санација на улични дефекти на следните локации : ул.Бојмија-приклучна цевка,ул.4/43 Борис Трајковки-уличен дефект и ул.Среќко Пужалка бр.32-уличен дефект.

Екипите на сектор Канализација спроведоа активности за расчистување на шахти, отпушување на атмосферски канализации и чистење на сливници и фекални шахти на следните локации:бул.Александар Македонски-Автокоманда-површинско чистење сливници,бул.8 ми Септември-Карпош-контрола на шахти и површинско чистење на сливници,ул. Шарпланинска-Ѓорче Петров-површинско чистење сливници,површинско чистење на сливници по Булевари во Општина Аеродром,ул.Емил Зола-Кисела Вода-рачно чистење сливници,ул.Х.Т.Карпош-Бутел.контрола на шахти и површинско чистење сливници и бул.Никола Карев-клучка Континентал-Б.Пазар-рачно чистење сливници и влечење талог со цистерна вакум.

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје посветено спроведуваат теренски работни активности за одржување на водоводната и канализационата мрежа во градот со цел зголемување на квалитетот на услугите за корисниците.