Неделен преглед на теренски активности 31.10-06.11.2022

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, во периодот од 31 октомври до 6 ноември, 2022 покрај редовните теренски проверки и работни активности, интервенираа на неколку локации во градот, со цел непрекинато и квалитетно водоснабдување за скопјани.

Во овој период беа спроведени следните поголеми интервенции преку секторот Водовод и Канализација: 

-       Отстранување на дефекти на следните локации: ул.1723 Сарај, Исаија Мажовски бр.17, ул.Киро Крстевски Платник, ул.5/1 Долно Лисиче, Благоје Паровиќ 72, Финска 5, ул.23 Волково, Страшо Пинџур бр.5, ул.14 бр.6 Сопиште, ул.5 бр.16 Љубанци, бул.Јане Санадански 68, Карпошово Востание бр.1, ул.1 бр.13 Батинци, Диме Мечето бр.6, Радован Ковачевиќ бб, Парк шума Гази Баба, Чеде Филиповски 16, Радишанска 30, Џон Кенеди 28, ул.4/2 Сопиште, Дебарца бр.6, Стојна Стефкова бб и ул.Маџари бб.

-       Редовни акции за расчистување на шахтите и сливниците со цел нормална функционалност на атмосферската канализација. 

ЈП Водовод и канализација – Скопје продолжува посветено да работи на одржување на водоводната и канализационата мрежа во град Скопје, со цел зголемување на квалитетот на услугите за корисниците.

Колачиња (cookies)

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница. MoreInformationCookies