Неделен преглед на теренски активности (17.10-23.10.2022)

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, во периодот од 17 до 23 Октомври 2022 покрај редовните теренски проверки и работни активности, интервенираа на неколку локации во градот, со цел непрекинато и квалитетно водоснабдување за скопјани.

Во овој период беа спроведени следните поголеми интервенции преку секторот Водовод и канализација на: ул.Кичевска бр.30, ул.1 бр.72 Студеничани, ул.30 бр.146, Мак.Косовска Бригада 10/192, Архиепископ Доситеј ул.6, Парк шума Г.Баба, Сарај ул.10, Ринхини бр.3(Влае), Тодор Александров, ул.Христо Татарчев 34, ул.30 бр.45 Љуботенски Пат, Горноврановска 81, Антон Чехов бр.8, ул.1 бр.48 Студеничани, Мариовска 16, ул.5 бр.6 Љубанци, Јован Хаџи Шишков бб, Бул.Асном 48, Долно Свиларе, Бардовци ул.14 бр.21, Скоевска бб, Пере Тошев бб, Аугуст Цесарец 3, Ѓорѓи Капчев 31/33, ул.Перо Наков.

Отстранување на дефекти со користење на механизација.

Редовни акции за расчистување на шахтите и сливниците со цел нормална функционалност на атмосферската канализација.

ЈП Водовод и канализација – Скопје продолжува посветено да работи на одржување на водоводната и канализационата мрежа во град Скопје, со цел зголемување на квалитетот на услугите за корисниците

 

Колачиња (cookies)

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница. MoreInformationCookies