Неделен преглед на теренски активности (20.06-26.06.2022)

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, во периодот од 20 до 26 јуни, 2022 покрај редовните теренски проверки и работни активности, интервенираа на неколку локации во градот, со цел непрекинато и квалитетно водоснабдување за скопјани.

Во овој период беа спроведени следните поголеми интервенции преку секторот Водовод и Канализација: 

-       Отстранување на дефекти на следните локации: ул.Црногорска 2/70, Мавровска 10, Бутелска 7/11, Х.Т.Карпош 14, 5/61 Стајковци, Градска плажа, Патризански Пат  22, Бел Камен, Општина Гази Баба, Партение Зоографски 45, Приштинска 4, Иван Манолев 181б, Ул.Жан Жорес 81, ул. Жеглање 47, ул. Ѓ.Кокале 31, ул. Леринска 60, Караорман 28, 2/5 Морани, М.Садик 42, Метохиска 39, Б.Поход 27, Сектор за санитарна контрола, Чаирска, Радишанска 1, Морава 26 и ул.Карл Хорн 85.

-       Замена на шибери, затворачи и огрлици: ул. П.Пчински 47 и Бутелски Венец 88. 

-       Тековно одржување на шахти и замена на водомери 

ЈП Водовод и канализација – Скопје продолжува посветено да работи на одржување на водоводната и канализационата мрежа во град Скопје, со цел зголемување на квалитетот на услугите за корисниците.