ЈП Водовод и канализација – Скопје ги зголемува платите на вработените

Имајќи ги предвид предизвиците поврзани со сериозноста на економската положба во која се наоѓаат граѓаните, деликатните процеси со ценовните пазарни шокови и актуелната инфлација, состојби од кои не се исклучени и вработените во ЈП Водовод и канализација - Скопје, Директорот на ЈП Водовод и канализација - Скопје, Златко Перински ќе предложи до Управниот Одбор на претпријатието да се пристапи кон линерно покачување на платите на сите вработени во ЈП Водовод и канализација - Скопје. 

Ова покачување ќе ги опфати сите 1 278 вработени чии месечни плати заклучно со августовската плата ќе се зголемат линеарно по 2 806 денари. Ова е прво вакво зголемување на платите по нивна 13 годишна стагнација. 

Ова покачување на платите се прави поради сериозноста на економската состојба, и е дотолку значајно што доаѓа и покрај големите предизвици со кои се соочува јавното претпријатие, наследените финансиски обврски, големите државни должници спрема ЈП Водовод и канализација - Скопје. Меѓу најголемите должници на претпријатието со неисплатени обврски останува Заеднички Служби во Државниот Клинички Центар во Скопје со долг од 124.316.964  денари, Општина Зелениково 41.320.352 денари итн.

 ЈП Водовод и канализација – Скопје, секогаш ќе ги штити интересите на своите вработени, како сега, така и во иднина. И покрај споменатите сериозни предизвици заштитата на стандардот и обезбедувањето на квалитетна вода за пиење останува нашиот приоритет.

Колачиња (cookies)

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница. MoreInformationCookies