Неделен преглед на теренски активности (30.05-05.06.2022)

Екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје, во периодот од 30 мај до 5 јуни, 2022 покрај редовните теренски проверки и работни активности, интервенираа на неколку локации во градот, со цел непрекинато и квалитетно водоснабдување за скопјани.

Во овој период беа спроведени следните поголеми интервенции преку секторот Водовод и Канализација:

-       Отстранување на дефекти на следните локации: Матка ул.1 бб, ул.1438 бр.16, ул. Марија Кири со Бранко Заревски, Натанаил Кучевички бб, Македонско Косовска бригада 25/2, Благоја Стевковски бб, ул. 808  - Пивара, Грчец бб, Илинденска бб, Димитар Беровски 6, Чучевска 3, Марко Орешковиќ 9, Ордан Чопела бб, Вашингтонска 35, Благоја Стевковски бб, Лука Ѓеров 16/6, Струшка бр. 6, 438 бр.16, Лазар Личеновски (СРЦ Кале), Тодор Чангов 48/13А, Финска бр.122, Тодор Александров бр.17, Марко Цепенков бр.11, Јустинијан Први, Диме Мечето бр.7, Сава Михајлов бр.8, Јосиф Ковачев, Бардовци ул.10, Никола Тримпаре бр.12, Стојко Јовановски б.б, Бел Камен бр.65, Карл Хрон бр.13 и Гемиџиска бр.28.

ЈП Водовод и канализација – Скопје продолжува посветено да работи на одржување на водоводната и канализационата мрежа во град Скопје, со цел зголемување на квалитетот на услугите за корисниците.