Генерален директор на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Генерален директор на ЈП Водовод и канализација - Скопје | General Director of PE Water Supply and Sewerage

ДУШКО ВЕСКОВСКИ

 

          Семинари/обуки/работилници:

          (Охрид, 2009) Претпристапни фондови на Европската Унија (IPA фондови);

          (Белград, Србија - 2010) Еврејска култура и традиција;

          (Виена, Австрија - 2012) Европска асоцијација на еврејски центри;

          (Тел Авив, Израел - 2013) Јад Вашем – холокауст едукација;

          (Варшава, Полска - 2014) Студиска посета на Полска;

          (Париз, Франција - 2015) Меморијал де ла Шоа -  меѓународна соработка;

          (Рига, Латвиа - 2016) Рига холокауст конференција - говорник;

          (Лондон, В.Британија - 2016) Лондон  - Потпишување на договор за трајна музејска поставка со BECK;

          (Лос Анџелес, САД - 2017) Асоцијација на светски еврејски организации;

 

          https://vodovod-skopje.com.mk/

          dushko.veskovski@vodovod-skopje.com.mk