haccpLogo isoLogo
prev next


Najava

Известување за прекин на водоснабдување!

Ве известуваме дека на ден 26.05.2015г. поради чистење и хлорирање на резервоарот во село Љубанци, прекинато водоснабдување можно е да имаат корисниците од с. Љубанци од 09:00 до завршување на чистењето и хлорирањето на резервоарот
поради  дефект на приклучна цевка  Ф-1“ на ул.Бел Камен, во населба Бутел, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на од улицата Бел Камен од 10:00часот до санирање на дефектот.


Повод светскиот ден на водата - ЈП Водовод и канализација-Скопје денес беше во посета на градинката Бубамара

По повод светскиот ден на водата, дел од раководниот тим на ЈП Водовод и канализација-Скопје денес беше во посета на градинката Бубамара-пчеличка 1, во населба Лисиче.

повеќе


ИНТЕРВЈУ ЗА ДНЕВНИК - АЛЕКСАНДАР АТАНАСОВ, “Директор на ЈП Водовод и канализација“ Скопје

Првиот човек на јавното претпријатие „Водовод и канализација“ најавува дека до Нова година ќе биде готова зградата под Кале, ќе се заменат сите азбестни цевки, ќе се купат 7.000 водомери на далечинско отчитување, а системот ќе биде подготвен за потенцијалните опасности од пролетните поплави.

повеќе


2 од 139 прикажи

Прашања и одговори

Интерактивна мапа со објекти

Ви ја преставуваме интерактивната мапа со објекти


Тековен инфо блок

Планираниот физички обем на произведена и пласирана количина вода ги отсликува светските трендови за рационално искористување на водните ресурси, а притоа процесите се одвиваат на одржлив начин. Вкупното годишно производство на вода во изминатата 2014 година изнесуваше 100,467,113 м3 вода.

» повеќе


Мониторингот на квалитетот на водата, согласно Правилникот за безбедност на водата за пиење на РМ подразбира секојдневно земање на примероци од 36 мерни места, кои се одредени според бројот на еквивалент жители на град Скопје, санитарно-хигиенска контрола и надзор на објектите за водоснабдување. Секојдневно се прават хемиски и микробиолошки анализи и добиените резултати потврдуваат дека водата од Водоснабдителниот систем е здраствено исправна односно ги задоволува сите критериуми пропишани во Правилникот за безбедност на водата за пиење на РМ

» повеќе


Теренските тимови на ЈП Водовод и канализација - Скопје со брзи и ефикасни интервенции на сите пријавени или евидентирани дефекти на водоводната и канализациона мрежа, за Април 2015 извршиja 13 942 интервенции на целата територија на Град Скопје.

» повеќе